Splitski katalog
Liječenje na daljinu ubrzat će dijagnoze i kvalitetu skrbi

Tehnologija kao rješenje manjka osoblja i otežanog pristupa uslugama.

Digitalna transformacija mijenja lice svake industrije, pa tako i zdravstva. Naravno, na bolje. Zdravstvo se suočava s velikim brojem problema – od otežanog pristupa osnovnim zdravstvenim uslugama pa sve do općeg nedostatka osoblja za koji se očekuje da će dosegnuti 18 milijuna do 2030. godine.

Te i mnoge druge probleme može ublažiti primjena tehnologija poput 5G-a, umjetne inteligencije, Internet stvari ili računarstva u oblaku.

Rješenja za hitne slučajeve
Da bi se učinkovito koristili ove tehnologije, prvo se moraju u potpunosti razumjeti izazove s kojima se zdravstveni sektor suočava iz više perspektiva, uključujući pacijente, zdravstvene djelatnike i menadžment.

Budući da je tijekom pandemije veliki dio osobnih posjeta isključen, pružatelji zdravstvenih usluga morali su tražiti nove načine za interakciju s pacijentima koji nisu hitni. Liječnici su bili u mogućnosti konzultirati pacijente na daljinu, dijagnosticirati stanja, pa čak i pregledati rendgenske snimke i CT snimke u visokoj rezoluciji – često u suradnji s drugim stručnjacima na udaljenim lokacijama.

S druge strane, ljudi sve više prihvaćaju usluge zdravstvene skrbi na daljinu i telemedicinu, a Ernest & Young (EY) izvješćuje da 54 posto pacijenata s kroničnim bolestima sada prihvaća zdravstvenu skrb na daljinu.

To je dobrodošao trend jer istraživanje pokazuje da je 30 posto bolničkih posjeta pacijenata s uobičajenim kroničnim stanjima zapravo nepotrebno, troše resurse i koštaju industriju više od 8,3 milijarde dolara godišnje.

Za pacijente online pristup znači bolji i sigurniji pristup, manje izgubljenog vremena i niže troškove. Mogućnost posjeta liječniku bez obzira na lokaciju pomogla je demokratizaciji pristupa zdravstvenoj skrbi za mnoge ljude u nedovoljno posluženim područjima.

Slično kao što je povezanost u središtu daljinske zdravstvene skrbi, ona može povećati učinkovitost odgovora na hitne slučajeve tijekom “zlatnog sata”, vremena kada učinkovita medicinska intervencija može značiti razliku između života i smrti.

Povijesno gledano, bilo je nemoguće dijeliti podatke između ambulantnih vozila i hitnih odjela i stručnjaka na način koji omogućuje odgovor u stvarnom vremenu. Mnoge bolnice u Kini već koriste daljinski kanal za hitne slučajeve koji pokreće 5G i povezan je sa zapovjednim centrom koji daje liječnicima opremljenim VR naočalama isti pogled kao da su stvarno u vozilu hitne pomoći.

Brzina i preciznost AI-ja

Liječnici primaju podatke o vitalnim znakovima pacijenta u stvarnom vremenu na velikom ekranu u zapovjednom centru, uključujući pacijentov EKG, ultrazvučnu sliku, krvni tlak, broj otkucaja srca, zasićenost kisikom i temperaturu.

Pacijentova medicinska povijest može se brzo ustanoviti, liječnici mogu voditi bolničare u vozilu hitne pomoći, a pacijenti mogu biti primljeni u bolnicu odmah po dolasku s poznatim detaljima i stanjem.

Uz tehnologije na daljinu i 5G, kao ključna tehnologija pojavljuje se umjetna inteligencija. Ona je naprimjer zaslužna za skraćivanje vremena simulacije s mjesec dana na jedan dan, što se pokazalo izuzetno bitnim kod otkrivanja cjepiva i lijekova protiv COVID-a.

Također, umjetna inteligencija može nadoknaditi manjak stručnjaka, poput stručnjaka za ultrazvuk koji mogu interpretirati ehokardiograme za dijagnosticiranje bolesti srca.

Jedan stručnjak može dijagnosticirati samo 40 slučajeva dnevno, što za pacijente znači vrijeme čekanja od gotovo tjedan dana. Uvježbavanjem algoritama u podacima malog uzorka za 10 srčanih stanja, razvijeno je ultrazvučno rješenje koje može ubrzati dijagnostički proces između pet i deset puta.

Otvorene, povezane digitalne platforme mogu postići vizualno upravljanje operacijama i resursima u bolnicama u stvarnom vremenu, od protoka pacijenata i radnog opterećenja liječnika do zauzetosti kreveta i upotrebe medicinskih uređaja.

To zauzvrat može omogućiti bolničkom menadžmentu planiranje i poboljšanje korištenja resursa i donošenje odluka na temelju kompletnih skupova podataka, podupirući ukupnu učinkovitost i ishode zdravstvene skrbi.

U zdravstvu, tehnološke tvrtke mogu napraviti stvarnu razliku i to je sigurno nešto čemu se posvetiti. To potvrđuje i istraživanje Data Bridgea koji pokazuje da će tržište pametne zdravstvene skrbi, koje je 2021. iznosilo 153,6 milijardi dolara, do 2029. skočiti na 461,76 milijardi dolara, po godišnjoj stopi rasta 14,75 posto tijekom predviđenog razdoblja.

Preneseno s: Poslovni.hr